Baudet: als ze m’n naam maar goed spellen

Geschreven door

Foto’s hierboven: Forum in verval

In de Volkskrant van 6 februari jl. besluit Bert Wagendorp zijn column met de volgende acht gedrukte regels: “We hebben bij Wilders hetzelfde mechanisme gezien. Die stond ooit zo vaak in de Volkskrant dat je er hondsberoerd van werd, meestal met onzin. Maar het was nieuw en het was lekker -wij zijn journalisten en wij zijn gek op ophef. Tot we het wel hebben gezien en zich een nieuwe tragische komediant meldt waarmee we ons kunnen vermaken -tot ook die is opgebrand. Het is een beschamend mechanisme dat kritisch zelfonderzoek verdient”.

Het onderwerp van deze verzuchting is Thierry Baudet, de man die kritische leden uit zijn partij mikt en racistische opmerkingen van partijgenoten accepteert en tolereert.

Bert Wagendorp moet de laatste acht regels van zijn column zelf nog eens goed lezen.

De daaraan voorafgaande 56 regels gaan namelijk alleen maar over Thierry Baudet. De jongeman die elke avond voor het slapen gaan, na het avondgebed -tot zichzelf- in de spiegel fluistert “… het geeft niet wat ze over me zeggen … als ze m’n naam maar goed spellen”. Waarna een bijzonder diepe en intense slaap volgt.

Stoppen dus, met al die aandacht.

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *