Europa is blauw… hartstikke blauw!

Geschreven door

De Nederlandse bijdrage aan Europa moet, als het aan Brussel ligt, jaarlijks omhoog met minstens 1,7 miljard (zeventienhonderdmiljoen euro).

Daar protesteren premier Rutte en Blok van financiën tegen maar dat is alleen maar voor de schijn. De kans is heel groot dat achter de duistere Brusselse schermen allang is afgesproken dat Nederland slechts twaalfhonderdmiljoen euro extra hoeft te betalen. Kunnen Rutte en Blok schermen met een ‘winst ‘ van een half miljard. En dat zullen ze ook exact zó uitspreken.

Daarnaast het cadeautje van Rutte.
Het afschaffen van de belasting op winstuitkering aan aandeelhouders (dividendbelasting) kost Nederland jaarlijks 1,4 miljard euro. Dat is veertienhonderdmiljoen euro.

De enige die dit punt in zijn agenda had en heeft staan is minister-president Rutte.
De minister-president kost ons op jaarbasis dus, inclusief zijn salaris van 159.489,- zo’n € 1.400.159.489,-.

Dit noemen we de Ruttebril, ter vervanging van de Balkenendenorm.
Ralph Hamers, baas van de ING, en superverrijker als je ‘Quote’ mag geloven, lacht zich te barsten.

Terug naar dat geldverslindende maar nauwelijks iets opleverende Europa.

Als Europa ergens goed in is, is het het uitvaardigen van overbodige regelgeving. Dan kan er namelijk een overbodige eurocommissaris worden aangesteld om de overbodige regelgeving te reguleren.
En, eerlijk is eerlijk. Ben je wel eens verhuisd? Dan weet je hoeveel tijd, energie en geld daarin gaat zitten. Europa verhuist elke maand van Brussel naar Straatsburg en weer terug. Dat kost jaarlijks zo’n 200 miljoen euro.

Het is de meeste mensen meer dan onduidelijk waar het Europese geld aan wordt besteed en die onduidelijkheid is een hele slechte zaak.
De begroting van Europa bedraagt voor dit jaar 160 miljard euro. Dat is 160.000 x één miljoen. Ik vertaal het maar even want zelfs mijn rekenmachine kan het nauwelijks bijhouden.
En wie snapt er nog waar hij of zij volgend jaar op moet stemmen wanneer je dat meer dan enorme geldbedrag ziet in verhouding tot de meer dan minieme resultaten?

Europa is blauw.
Zo blauw als een tientje.
Hartstikke dronken dus.
Zó dronken van machtswellust dat ze de gewone mensen niet meer ziet. En de gewone noodzaken en noodzakelijkheden.

Twee voorbeelden van wél goede zaken. Godin Europa heeft uitgevaardigd dat taxi’s een blauwe  nummerplaat moeten hebben. Zo kunnen taxi’s zich onderscheiden van gewone mensen.
Geen land dat zich iets van deze uitermate zwaarwichtige maatregel aantrekt.
Behalve Nederland. Binnen de kortste keren liet NL zien waarin een klein land groot kan zijn. Nederland kleurde Europees taxiblauw en kon zich zo onderscheiden van de gewone landen.

En dan de recente privacywetgeving. Europa, gericht op privacy en persoonsbescherming. Vanaf 25 mei 2018.

En kijk. Dáár heb je nou wat aan. Op Koningsdag hoorden we nog dames klagen dat ze ‘het’ op een mannenpissoir moesten doen; ongemakkelijk en géén gezicht.
Op Bevrijdingsdag blijken er opeens vele vele Dixy’s te zijn geplaatst. Mobiele zitwc’s met muurtjes en een dak. NL loopt Europees voorop, dus vast en zeker al dankzij de Europese privacywet, die plees!

Europa is ziek. En daar is maar één remedie voor: ontmantelen en van de grond af aan opnieuw opbouwen.
Én een ander kleurtje geven.

Dixy-turqoise.

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *