OVER Krijgnoutieten

Geschreven door

Foto: Carli Hermès

Het zal je bekend voorkomen: ‘krijgnoutieten’. Naast de titel van een boek een veel gebruikte uitroep om verbazing weer te geven. “KRIJG NOU TIETEN?”, uitgesproken vol verwondering.
Het gaat hier om het laatste; om verbazing en verwondering. Er gebeurt veel in de wereld. Veel in Europa, veel in Nederland en veel in je woonomgeving. Je kunt je niet overal mee bemoeien.
Je kunt je wél verwonderen over een deel van wat er gebeurt. Lezen, verbazen, meedoen. Dat zijn de doelen. Reageren. Schrijven. Kritisch en vriendelijk. Ernstig en humoristisch. En af en toe een ergernis laten ontsnappen, kan opluchten.
Kijk naar onze verbazing en laat de jouwe zien. Als je je aan de spelregels houdt, moet het al gek gaan, wil je jezelf hier niet terugvinden.
De redactie is heel benieuwd naar je reactie en inbreng.

Dat kan door het geven van commentaar op de geplaatste artikelen. Reageren kan ook door via Gastschrijver, rechts onderaan, zelf een bijdrage te leveren.

Koos Pelsser

Over bovenstaande foto. Een gemeenteraadslid dat zich ergerde aan bovenstaande reclame werd overstelpt met -voornamelijk negatieve- reacties van -voornamelijk- mannen.

“(…)  vrouwen worden puur en alleen als gebruiksvoorwerp neergezet. Ontdaan van alle persoonlijkheid, ziel of vrije wil. Puur en alleen ter vermaak van de beter geklede man. En dat vind ik een stap te ver. Ja, walgelijk zelfs als dat voorbeeld van hoe we kennelijk met vrouwen mogen omgaan, overal op billboards door de stad hangt.”

Eens? Of moeten we dit anders zien?

info@krijgnoutieten.nl

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *