Tussen Trump en Bloemendaal

Geschreven door

Donald Trump bedreigt de orde in de wereld.
Hoe vaak hebben  we deze uitspraak al niet gehoord?

De Volkskrant van 30 juni jl., ‘Sir Edmund’: “(Trump bezit) geen eer, geen schaamte, geen geweten, geen kennis, geen nieuwsgierigheid, geen decorum, geen fantasie, geen humor, geen grip en geen verstand”.
Nou wil ik een aantal van deze kwalificaties best wat in het midden laten maar op één of andere manier moest ik aan B&W van Bloemendaal denken. Dat overheerste mijn eerste associatie met Noord-Korea (maar bij die eerste associatie had ik ‘Sir Edmund’ nog niet gelezen).

Je vraagt je toch af wat opeenvolgende burgemeesters en wethouders van Bloemendaal, met zo hier en daar een prominente dorpsbewoner aan hun zijde, bezield moet hebben. En ook hier weer heb ik een associatie: Angst. Angst, gepaard gaande aan bestuurlijke onkunde. Dat laatste wordt zelfs Trump niet verweten dus dan moet het wel héél erg zijn.

Eerst allerlei ontwikkelingen klapwiekend en kontendraaiend dwarsbomen. Dan aangifte doen tegen een raadslid. Vervolgens jezelf en allerlei stukken verstoppen. Deels weer vinden en geschrokken gaan strepen tot er vrijwel niets meer van die stukken overblijft.

Dan vertellen dat de gemeenteraad nauwelijks nog vragen mag stellen. Dat zou alleen maar lastig zijn en dan gebeuren er ongelukken.
Waarin meteen een aantal van de bovengenoemde kwalificaties hun basis vinden. Want je moet het als burgemeester wel heel druk hebben met wegmoffelen en het voorkomen van ongelukken wanneer je even vergeet dat de gemeenteraad je hoogste baas is.

De gemeenteraad kan de burgemeester en de wethouders naar huis sturen; niet andersom.
En dat is precies wat er nu moet gebeuren.

Vervolgens even wachten op een nieuwe Commissaris des Konings, die met een frísse blik naar Bloemendaal kijkt.

En daarna houd ik mijn hart vast.

Koos Pelsser

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *